Akcijai "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde" aicina pulcēties savlaicīgi

Kultūra
2014. gada 10. janvārī 12:16 2014. gada 10. janvārī 12:16
 
Lai saņemtu dalībnieka atšķirības zīmi un organizēti iestātos Grāmatu draugu ķēdē, dalībniekus 18.janvārī aicina pulcēšanās vietās ierasties vismaz 45 minūtes ātrāk, informēja nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Jau ziņots, ka 18.janvārī norisināsies viens no centrālajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumiem, akcija "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde", kad no rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno celtni Daugavas otrā krastā Gaismas pili. Akcija sāksies plkst.12.

Akcija "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde" maršruts ir sadalīts astoņos posmos. Pirmais posms atradīsies Vērmanes dārzā, kur notiks arī dalībnieku pulcēšanās šim posmam. Otrajam posmam "Merķeļa iela" pulcēšanās notiks Latvijas Universitātē (LU), kurā ieeja būs no Arhitektu ielas.

Brīvības ielas posmam dalībnieki tiksies pie LU galvenās ieejas, kur ieeja ir no Raiņa bulvāra puses. Kaļķu ielas posma pulcēšanās vieta būs Lielā ģilde, Amatu ielā 6. Piektajam posmam "Kaļķu iela/Kungu iela" akcijas rīkotāji aicina pulcēties Svētā Pētera baznīcā, savukārt sestajam posmam "11.novembra krastmala" dalībniekiem būs jāpulcējas Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā, Grēcinieku ielā 10.

Septītajam Grāmatu draugu ķēdes posma - "Akmens tilts" - dalībniekiem būs jāpulcējas Rīgas Tehniskajā universitātē. Pēdējais posms būs "Akmens tilts pie Gaismas pils", kuram dalībniekus aicina tikties Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā.

Katrā posmā dalībniekam paredzēts darboties 30 minūtes. Izņēmums ir Vērmanes dārzs, kurā dalības laiks ir 15 minūtes.

Pie katras pulcēšanās vietas atradīsies norāde un akcijas koordinatori, kuri būs atpazīstami pēc īpaša "Rīga 2014" apģērba - dzeltenas šalles un cepures.

Katra grāmata, kas no rokas rokā tiks padota akcijā "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde", būs īpaši sagatavota - atputekļota un ievalcēta. Bibliotēkas īpaši sagatavotās grāmatas ir pietiekamā skaitā, lai akcija varētu norisināties vairākas stundas, tādēļ akcijas dalībniekiem savas grāmatas nav jāņem līdzi.

"Rīga 2014" partneris "Lattelecom" Vērmanes dārzā cienās ar siltu tēju. Pie telts būs pieejams "Lattelecom" bezmaksas bezvadu internets ar tīkla nosaukumu "Lattelecom-free". Siltu tēju varēs dabūt arī "Lipton" tējas punktos, kuri atradīsies Vērmanes dārzā, Kaļķu ielas sākumā un pie Gaismas pils. Strēlnieku laukumā būs izvietots "DanSukker" tējas punkts, kur varēs baudīt gan tēju ar cukuru, gan arī piparkūkas. Visos tējas punktos to varēs saņemt bez maksas.

Akcijas rīkotāji aicina dalībniekus ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, kas ļaus pilnīgāk izbaudīt un piedalīties Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumos pilsētā.

Jau ziņots, ka akcijas "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde" dalībnieki tiek aicināti līdz 16.janvārim pārreģistrēties un atkārtoti apstiprināt savu dalību pasākumā, kas esot nepieciešams, lai nodrošinātu veiksmīgu un organizētu norisi. Apstiprināt savu dalību akcijā var pa tālruni 67037969, mobilo tālruni 29357445 vai e-pastu "kede@riga2014.org", lai precizētu ierašanās laiku un vietu.

Tos, kas pašlaik vēlas reģistrēties akcijai no jauna, lūdz nosūtīt pieteikumu uz e-pastu "kede@riga2014.org", kurā jānorāda savs vārds, uzvārds un tālruņa numurs.

LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Pievienot komentāru