Pikantais burgers ar grilētu vistu "Pirmais skūpsts"
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 4 hotdogu maizītes
- 1/2 garais gurķis
- 1 burkāns
- 1 sarkans čili pipars
- 1/4 gl. majonēze
- 4 ēd.k. saldā čili mērce
- 2 ēd.k. eļļa
- 2 ēd.k. laima sula
- 1 ēd.k. zivju mērce
- 1 ēd.k. sojas mērce
- svaigs koriandrs
Ieintriģēja nosaukums? Viss ļoti vienkārši, lai arī sviestmaizes un burgerus jūs baudīsiet ne reizi vien, šī pikantā tikšanās atmiņā paliks uz mūžu. Gluži kā pirmais skūpsts...
Pagatavošana 4 porcijas
1
1. Ar asu nazi filejas sagriezt gareniski uz pusēm un atvērt kā grāmatu. Pārlikt bļodā, pievienot sojas mērci, 1 ēd.k. eļļas, 2 ēd.k. čili mērci, samaisīt un atstāt marinēties uz 30 min.
2
2. Vistas filejas cept uz grila no abām pusēm, kamēr tās ir gatavas. Ļaut atpūsties 10 min. un tad sagriezt šķēlītēs.
3
3. Pagatavot mērci. Atlikušo čili mērci, eļļu, laima sulu un zivju mērci sajauc bļodā.
Gurķi, piparu un burkānu sagriezt plānās strēmelītēs, kā korejas burkānus.
4
4. Maizītes pārgriezt uz pusēm un iesmērēt ar majonēzi. Maizes piepilda ar vistu un dārzeņiem.
Pārlej ar pagatavoto mērci un dekorē ar koriandra zaļumiem.