Sendvičs Muffuletta
Sastāvdaļas
- Olīvu salātiem:
- 5 ēd.k. sagrieztas zaļās olīvas bez kauliņiem
- 5 ēd.k. sagrieztas Kalamatas olīvas bez kauliņiem
- 1 tējk. kaperi
- 1 ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlītēs
- 1 kātiņš selerijas, sagriezts plānās šķēlēs
- 1/2 ēd.k. smalki sakapāti pētersīļi
- 1/2 tējk. žāvētu oregano
- 1/2 tējk. sasmalcinātu čili pipari
- 2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
- 6 ēd.k. olīveļļa
- 1 tējk. smalki sakapāti sīpoli
- 2 marinēti pipari (var aizvietot ar marinētiem zaļiem tomātiem)
- sāls, pipari pēc garšas
-  
- Sendvičam:
- 2 apaļas maizītes, vēlams ar sēklām (apm. 6 cm diametrā)
- 135g kūpinātas broilera filejas
- 100g cūkgaļas šķiņķa pusītes
- 100g Edamas siera šķelītēs
- 1 Mocarellas siera bumbiņa
Muffuletta ir klasisks "street food" ēdiens. To izgudroja kāds itālis, kas tajā laikā mitinājās Ņu Orleānā. Visa
"sāls" ir olīvu salātos un dažādu sieru un gaļu savienojumā. Jo vairāk dažādas gaļas un siera
šķirnes saliksiet iekšā, jo garšīgāks būs
sendvičs!
Mūsdienās to pasniedz pat smalkās viesībās ka
uzkodu pie vīna, jo bieži vien to pilda ar
smalkām gaļām un izsmalcinātiem sieriem.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Gatavojam olīvu salātus: olīvas viegli saspiest
ar naža plato galu pret koka virsmu. Liela burkā
sajaukt olīvas ar pārējām salātu sastāvdaļām,
aizvērt vāku un sakratīt. Atstāt ledusskapī iemarinēties uz 1-2 dienam, bet labāk uz nedēļu.
2
Maizītei nogriezt "vāciņu" un izņemt maizes
mīkstumu no iekšpuses tā, lai paliek tikai
garoziņa. Un tagad piepildām maizīti: vispirms
liekam olīvu salātus un tad kārtojam slāņos
gaļu un sieru, noslēdzam visu ar olīvu salātiem
un uzliekam maizei vāciņu.