Shutterstock

Sautēti spināti

Sastāvdaļas
  • 200 g stingra paneer siera
  • 700 g svaigu, tīru spinātu lapiņu
  • 1 liels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 gabaliņš ingvera saknes (5 cm)
  • 2 tējk. malta koriandra
  • 2 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 1 tējk. maltas kurkumas
  • ½ tējk. maltu čili piparu
  • 4 ēdk. eļļas
  • naža gals cukura
  • sāls
Paneer ir indiešu virtuvē iecienīts saldens siers, ko ļoti vienkārši var pagatavot mājās. Tas ir viegli sagremojams un nenoslogo organismu, tāpēc tiek izmantots arī ājurvēdiskajā virtuvē. Bagātīgākai garšai to var papildināt gan ar garšvielām, gan zaļumiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sieru sagriez mazos gabaliņos. Pannā sakarsē eļļu, ieber sieru un apcep zeltaini dzeltenu, pēc tam izņem no pannas.
2
Sīpolu, ķiplokus, ingveru nomizo. Sīpolu sagriez plānās ripiņās, ķiplokus sakapā vai izspied caur spiedi. Ingveru arī ļoti smalki sakapā.
3
Pannā palikušajā eļļā ieber sīpolus, ķiplokus un ingveru un maisot pāris minūšu pasautē. Pievieno garšvielas un cep vēl 2 minūtes.
4
Pievieno spinātus (mazās lapiņas veselas, lielākas sagrieztas) un uz lēnas uguns sautē 7–8 minūtes. Ja vajag, pieber vēl cukuru un sāli. Pārkaisi ar sadrupinātu cepto sieru.

Pievienot komentāru