Īsts gardums – ar mizu vārīti jaunie kartupeļi
Sastāvdaļas
Vārdi te ir lieki, un piebilst daudz nav ko, ēdam tik nost!
Pagatavošana
1
Vārīti kartupeļi
1 kg jauno kartupeļu
jūras sāls
Kartupeļus rūpīgi notīri un nomazgā, vislabāk ar suku. Liec verdošā sālsūdenī un izvāri mīkstus. Nokās, gareniski iegriez un iekaisi dažus jūras sāls graudiņus.
2
Krēma pamatam
250 g trekna skābā krējuma
250 g jogurta bez piedevām
Abus produktus rūpīgi sakul un sadali trīs porcijās.
3
1. Laša krēms ar kaperiem un dillēm
80 g kūpinātas laša filejas
10 g kaperu
1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
sāls, malti pipari
Lasi sagriez smalkos gabaliņos, kaperus sakapā un samaisi ar vienu pamatkrēma porciju. Iemaisi dilles, sāli un piparus.
4
2. Lociņu krēms ar papriku
2 ēdk. sakapātu maurlociņu
malta paprika
sāls, malti pipari
Visus produktus samaisi ar otru pamatkrēma porciju.
5
3. Redīsu un krešu krēms
6 redīsi
50 g kressalātu
sāls, malti pipari, cukurs
Redīsus pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Ja kressalāti ir prāvāki, tos sakapā. Redīsus un kressalātus iemaisi trešajā pamatkrēma porcijā, pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura.