Vistas kotletes ar plūmēm un riekstiem
Sastāvdaļas
- 600 g maltas vistas gaļas
- sauja žāvētu plūmju bez kauliņiem
- sauja izlobītu valriekstu
- sīpols
- 4–5 ēdamkarotes gāzēta ūdens
- 3–4 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes ļoti smalki sakapāta koriandra
- 2 tējkarotes garšvielu maisījuma Hmeli suneli
- sāls
Ja nav pie rokas receptē paredzētā garšvielu maisījuma, vari izlīdzēties ar citām garšvielām – tādām, kas labāk garšo. Zaļumu piedevu vari papildināt vai pat aizstāt ar sakapātiem pētersīļiem.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Plūmes uz 10 minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Sīpolu smalki sakapā. Valriekstus samal.
2
Plūmes nosusini un blenderī smalki sakapā.
3
Bļodā liec gaļu, pievieno sīpolus, riekstus, plūmes, koriandru, pielej ūdeni, pieber garšvielas. Sākumā maisi ar dakšiņu, pēc tam samīci ar rokām.
4
Izveido nelielas kotletes.
5
Pannā sakarsē eļļu, ieliec kotletes un cep pāris minūtes no katras puses. Izceptās kotletes saliec atpakaļ pannā, uzliec vāku un uz pavisam mazas uguns karsē vēl 3–5 minūtes.