Mājās gatavotas Bavārijas desiņas
Sastāvdaļas
- 300 g vistas filejas
- 200 g cūkgaļas
- 1 liels sīpols
- 1 liela ķiploka daiviņa
- ½ tējk. sasmalcinātu sezama sēkliņu
- ½ tējk. malta koriandra
- ½ tējk. maltu piparu
- ½ tējk. malta muskatrieksta
- ½ tējk. sāls
Desiņu pagatavošanai piemēroti ir cepammaisiņi, kurus var sagriezt īsākos gabalos. Šis produktu daudzums paredzēts trim nelielām desiņām. Ja ēdāju ir vairāk, ņem divas trīs reizes vairāk sastāvdaļu.
Pagatavošana
1
Gaļu sagriez gabaliņos, sīpolu un ķiploku nomizo, visu smalki samal gaļasmašīnā. Pievieno garšvielas un ļoti rūpīgi samīci.
2
No gaļas izveido trīs desiņas. No cepammaisiņa nogriez 3 atbilstošus gabalus un iepildi tajos gaļu. Galus aizsien – izskatīsies pēc lielām konfektēm.
3
Liec sacepumu veidnē, pielej nedaudz ūdens 7–10 mm augstumā. Tas vajadzīgs, lai desiņas krāsnī vienlaikus tvaicētos un ceptos.
4
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē, pēc tam pārgriez cepammaisiņu un izņem desiņas.
5
Zināšanai! Cepammaisiņi ir nopērkami veikalos – turpat, kur pārtikas plēve un folija.