Shutterstock

Vistas cepetis

Sastāvdaļas
  • vistu (aptuveni 1 ½ kg)
  • cidoniju sula
  • burkāni, āboli, sīpoli, sāls, pipari
Ar recepti dalās Zemnieku saimniecības Zutiņi saimniece Rūta Beirote, kura stāsta, ka viņa negatavo pēc stingrām receptēm, kas ir grams gramā, bet drīzāk pēc sajūtām.

Pagatavošana

1
Vistu ierīvē ar sāli un pipariem, pannā lej cidoniju sulu, apkārt saliec saldos dārzeņus – ābolus, burkānus un sīpolus –, lai tie spēlējas ar cidoniju skābumu. Vistu cep, ik pa laikam apgrozot. Sākumā liec uz krūtiņas, lai savelkas ar marinādi, tad apgriez uz muguras un turpini cept, līdz gatavs – 40–50 minūtes.
2
Suliņu, kas savārījusies no saldajiem produktiem, vistas un cidoniju sulas, pievieno speltas grūbām, neilgi pirms gatavības iemaisot to grūbās un ļaujot savilkties.

Pievienot komentāru