Tefteļi tomātu mērcē
Sastāvdaļas
- 500 g maltas liellopa gaļas
- 100 g vārītu rīsu
- 150 g rīvēta cietā siera
- 1 sakapāts sīpols
- 2 kārba (aptuveni pa 400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 1–2 ēdk. sasmalcināta bazilika
- eļļa cepšanai
- sāls, malti melnie pipari
Ja šķiet, ka šķidruma mērcei par maz, pielej nedaudz buljona vai verdoša ūdens.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu samaisi ar rīsiem, sieru, sīpoliem un baziliku, kā arī sāli un pipariem.
2
Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām izveido apaļus tefteļus.
3
Pannā sakarsē eļļu un cep (aptuveni 5 minūtes) tefteļus vienmērīgi no visām pusēm. Izceptos izņem laukā.
4
Kad visi tefteļi izcepti, pannā ielej konservētos tomātus ar visu sulu un ieliec atpakaļ tefteļus.
5
Uzliec vāku un uz mērenas uguns sautē aptuveni 20 minūtes.