Cūkas kakla karbonādes šašliks, marinēts kefīrā
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas kakla karbonādes
- ½ l kefīra
- 1 sīpols
- ½ citrona
- 2 daiviņas ķiploka
- eļļa pārsmērēšanai un salātu aizdarīšanai
- redīsi, gurķi, lapu salāti
- sāls
- šķipsna cukura
Brīvdiena, ārā labs laiks, ko gatavosim? Cepsim gaļu, protams!
Pagatavošana
1
Sagriez gaļu 3 cm lielos kubiņos, liec traukā, aplej ar kefīru, pierīvē citrona miziņu un ķiploku. Pasāli, kārtīgi samaisi. Ļauj gaļai marinēties vismaz 2 stundas.
2
Saver gaļu uz iesmiem; nopurini lieko marinādi. Vari to mazliet ieeļļot,
tad gaļa nelips pie restītēm.
3
Cep gaļu uz grila mērenā karstumā 20–25 minūtes.
4
Kamēr cepas gaļa, pagatavo salātus: redīsus un gurķus saēvelē plānās ripās un kārto pamīšus ar lapu salātiem. Apslaki ar mērci, ko pagatavo, sakuļot eļļu ar citrona sulu, šķipsnu sāls un drusciņu cukura.