Shutterstock

Sarkano biešu un šokolādes kūka

Sastāvdaļas
  • 220 g miltu
  • 200 g sautētu sarkano bietīšu bez mizas
  • 200 g cukura
  • 200 ml saulespuķu eļļas
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 80 g kakao pulvera
  • 3 olas
  • 2 tējk. cepampulvera
  • šķipsniņa sāls
  • taukvielas un milti veidnei
Šī kūka labāk izskatās, cepta garenā taisnstūra veidnē. Ja gribas krāsaināku akcentu, daļu tumšās šokolādes var aizstāt ar balto.

Pagatavošana

1
Bietītes sablendē kopā ar eļļu. Olas saputo ar cukuru gaišās putās. Miltus samaisi ar cepampulveri, sāli un kakao.
2
Sablendētās bietītes iemaisi putotajās olās. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un rūpīgi sakul.
3
Mīklu pildi ietaukotā un ar miltiem izkaisītā veidnē (10 x 25 cm) un izlīdzini. Liec 175 grādus karstā krāsnī un cep aptuveni 50 minūtes.
4
Izņem no krāsns, vēl uz 15 minūtēm atstāj veidnē, pēc tam izgāz uz paplātes vai šķīvja, lai atdziest.
5
Tikmēr sakapā šokolādi un izkausē to ūdens peldē. Pārlej kūkai.

Pievienot komentāru