Shutterstock

Sarkanā velveta kūciņa

Sastāvdaļas
  • Pamatnei:
  • 300 g Dansukker cukura
  • 250 g miltu
  • 180–200 g sviesta
  • 150 ml kefīra
  • 2 olas
  • 2 tējk. kakao
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sarkanās pārtikas krāsvielas
  • Krēmam:
  • 500 ml svaigā siera
  • 500 ml saldā krējuma
  • 5 ēdk. Dansukker cukura
  • ievārījums un šokolādes krēms pildījumam
  • ogas – dekorēšanai
Vērīgākie skatītāji būs pamanījuši, ka kanālā ReTV jau no 18. decembra katru otrdienu pulksten 20.25 raidījumā Svētku kūka rosās Ilze Kupča. Viņa parāda, kā izcept kādu iecienītu kūku, un neskopojas ar vērtīgiem padomiem, lai kūkas izdotos nevainojamas. “Es nebaidos dalīties ar savām zināšanām, tieši otrādi – man ir milzīgs prieks to darīt. Reiz mana vecmāmiņa dalījās zināšanās ar saviem bērniem un mazbērniem, un viņas receptes joprojām ir dzīvas, kaut gan viņas pašas vairs nav starp mums. Arī man jau dzīve iet uz otru pusi, un es būšu tikai laimīga, ja kāds sāks cept kūkas pēc manām receptēm. Tādējādi arī es būšu atstājusi pēdu nospiedumus,” saka Ilze. Raidījums Svētku kūka nav tikai kūku cepšanas meistarklase, bet tas izceļ ļoti svarīgu domu – pateikt paldies kādam, kurš to ir pelnījis. Lūk, Ilzes sarkanā velveta kūciņu recepte, ko viņa piedāvās arī raidījuma skatītājiem.

Pagatavošana

1
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olām. Masai pievieno kakao, cepamo pulveri, miltus, kefīru, krāsvielu un atkal visu saputo.
2
Masu lej veidnē un cep 170–180 grādos 30 minūtes.
3
Gatavo krēmu: liec traukā svaigo sieru un saldo krējumu, pievieno cukuru un kul, līdz iegūsti stingras putas.
4
Sameklē nelielu, apaļu formiņu, ar kuru izspiest no biskvīta apļus; no tiem veidosi kūciņas.
5
Krēmu ieliec konditorejas maisā un spied to uz biskvīta apļa, pa vidu atstājot tukšumu. Ieliec ievārījumu un šokolādes krēmu tukšajā vietā uz biskvīta apļa un liec virsū otru biskvīta apli. Krēmu atkal spied tikai gar malu, bet vidū kārto ogas. Atkārto to ar pārējiem biskvīta apļiem, līdz visas kūciņas gatavas.

Pievienot komentāru