Banje bert/Bagnet Vert
Sastāvdaļas
- 4 anšovi
- 1 hotdogu maizīte
- 50 g svaigi pētersīļi
- 1 ķiploka daiviņa
- baltvīna etiķis
- olīveļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Lai cik tas nebūtu dīvaini, maize arī var būt
mērces pamatsastāvdaļa. Šo mērci pasniedz pie
dažadiem gaļas ēdieniem, dārzeņu salātiem.
Ja pievieno mazāk olīveļļas, tad mērci var
pasniegt pie treknākiem ēdieniem.
Pagatavošana
1
Sajaukt 1:1 vīna etiķi ar ūdeni un iemērkt tajā maizīti. Anšovus sasmalcināt ar ķiplokiem.
Pētersīļus sīki sakapāt.
No maizes izspiest lieko šķidrumu un visu kopā
sajaukt.
Maizīti pirms tam var saplucināt mazākus
gabaliņos. Pieliet olīveļļu, mērcei jābūt
diezgan šķidrai, tāpēc eļļas vajag vairāk.
Pārkaisīt ar sāli un pipariem.
2
Šī mērce glabājās apmēram 2 nedēļas.