Asā alus mērce
Sastāvdaļas
- 400g tomātu pasta
- 350ml alus
- 5 čili pipari
- 5 smalki sakapātas kiploka daiviņas
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. rīsu etiķis
- 1 tējk. kūpinata paprika
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 ēd.k. cukurs
Diez vai senie senie babilonieši un ēģiptieši darinot alu varēja paredzēt, ka pienāks laiks un šo dzērienu izmatos kā sastāvdaļu mērcei...
Pagatavošana
1
Čili piparus sagriezt gredzenos. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep čili piparus līdz tie kļūst mīksti, apm. 5 minūtes.
Pievieno ķiplokus un cep vēl apmēram 30 sekundes. Peivienot alu un visas atlikušās sastāvdaļas un ļauj vārīties uz lēnas uguns apmēram 8 minūtes, visu laiku apmaisot. Noņem no uguns, ļauj mazliet atdzist un sablendē.
2
Uzglabāt ledusskapī.