Pica ar sieru
Sastāvdaļas
- 150g miltu
- 120g sviesta
- 1 ola
- 30g kukurūzas cietes
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 ēd.k. timiāna lapiņu
- 1 mocarellas bumba
- 100 g rīvēta siera
- sāls, pipari pēc garšas
Ar šādu pamatnes pagatavošanas tehnoloģiju es saskāros pirmo reizi, bet jāsaka, ka sanāca ļoti laba un kraukšķīga.
Pagatavošana
1
Pagatavot mīklu:
sviestu izkausēt un nelielas uguns. Miltus
ar kukurūzas cieti izsijāt, iesist olu un
sajaukt līdz veidojas drupačas. Pakāpeniski pievienot sviestu un iejaukt elastīgu mīklu.
Mīklu ielikt formā un ar pirkstiem vienmērīgi izlīdzināt.
Krāsni uzkarsēt līdz 210 grādiem.
2
Mocarellas sieru sagriezt ripiņās un sakārtot
pa virsu mīklai. Pārkaisīt ar timiānu un ar rīvētu sieru.
Cept min. 15-20 līdz veidojas zeltaina garoziņa.