Etiķī sautētu pupiņu salāti
Sastāvdaļas
- 500g novārītas pupiņas
- 2 ēd.k. etiķis
- 1 sīpols
- 3 ēd.k. turku/grieķu jogurts
- 1 ēd.k. franču sinepes
- svaigi zaļumi
- sāls
Mērcējot pupiņas ūdens temperatūra nedrīkst pārsniegt 15 grādus , pretējā gadījumā pupiņas sāks rūgt un pēc tam slikti izvārās.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Pupiņas ieber katlā ar biezu apakšu, pārlej ar 1/2 gl. ūdens un pievieno etiķi. Sautē, kamēr pupiņas sāk jukt ārā.
2
Atdzesētas pupiņas samaisa ar sīki sakapātiem sīpoliem, pievieno jogurtu un sinepes, samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.
3
Pasniedz pārkaisot ar smalki sakapātiem zaļumiem.