Pērļu grūbu salāti ar kūpinātu asari
Sastāvdaļas
- 125g pērļu grūbas
- 350g kūpināts jūras asaris
- 12 paipalu olas
- 400g brokolis
- 1 sīpols
- dilles, pētersīļi, piparmētras
- Mērcei:
- 50ml olīveļļa
- citrona sula
- 4 anšovu filejas
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls, pipari, cukurs
Baltās un stingrās gaļas dēļ, jūras asaris ir daudzu gardēžu iecienītas zivs. Piedāvājam jums pārbaudītu recepti, kā pagatavot šo patiesi gardo zivi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Brokoļus sadala ziedos, novāra sālsudenī apm. 5 min., ūdeni nolej un brokoļus noskalo ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanas procesu. Atdzesē. Brokoļus sadala smalkāk.
2
Grūbas novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, grūbas atdzesē.
3
Zivi notīra un sadala mazākos gabalos. Paipalu olas novāra, atdzesē, noloba un sagriež uz pusēm. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.
4
Pagatavo mērci. Olīveļļu sablendē ar anšoviem un citrona sulu. Pēc garšas pievieno sāli, svaigi maltus piparus un cukuru.
5
Lielā salātu traukā ieber grūbas, brokoļus, pievieno sīpolus, kūpinātu zivi, sasmalcinātus zaļumus un mērci. Apmaisa. Pa virsu kārto paipalu olas.