Pelēko zirņu un pupiņu sautējums
Sastāvdaļas
- 400g vārīti pelēkie zirņi
- 300g vārītas pupiņas
- 700g lečo
- 2 sīpoli
- 2 selerijas kāti
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. kūpināta paprika
- 2 ēd.k. Balzamiko etiķis
- sāls, pipari
Ikviens uztura speciālists apstiprinās, mūsu ikdienas ēdienkartē jāiekļauj pākšaugi. Piedāvājam vēl vienu parbaudītu pākšaugu pagatavošanas recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolus un ķiplokus notīra un sasmaclina. Papriku un seleriju sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, selerijas un papriku. Pievieno mazliet ūdeni un sautē 15 min.
2
Pievieno kūpinātu papriku, ķiplokus, etiķi, lečo un sautē vēl min. 10. Tad pievieno pupiņas un zirņus un sautē vēl 15 min.
3
Pasniedz kā piedevu gaļai vai kā pamatēdienu.