Šķelto zirnīšu pastēte
Sastāvdaļas
- 300g šķelto zirņu (sausā veidā)
- smalki sakapāti zaļumi
- 2-3 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa pēc nepieciešamības
Zirņus pamatā saimnieces gatavo zupās un saprotams tradicionāli uz Ziemassvētkiem ar speķi. Taču no zirņiem var pagatavot arī lielisku pastēti. Pamēģiniet!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Zirņus pagatavot atbilstoši instrukcijai uz
iepakojuma. Novārītus zirņus izmalt vairākas
reizes caur gaļas maļamo mašīnu vai sablendēt. Pievienot pēc garšas sāli, smalki sakapātus
zaļumus un ķiplokus. Pēc nepieciešamības
pievienot eļļu, lai masa būtu elastīgāka.
2
Šādu pastēti var pasniegt ar rupjmaizi vai baltmaizi, smērējot apakšā sinepes.