Cepta pildīta līdaka
Sastāvdaļas
- 1 kg līdaka
- 35 g baltmaize
- 1 ola
- 50 g piens
- 15 g sviests
- 10 g skābais krējums
- zivju buljons
- sāls un svaigi malti pipari
Šis tradicionālais Latviešu ēdiens greznos jebkura mēroga svinību galdu.
Pagatavošana
1
Līdaku notīra, izņem iekšas, nomazgā, uzmanīgi
novelk ādu. No asakām atdalīto gaļu 2-3 reizes
samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi. Zivju
masai pievieno sakultu olu, sāli, piparus, krējumu, izkausētu sviestu, atlikušo pienu un visu
kārtīgi sajauc. Masu iebilda ādā, liek veidnē un
cep cepeškrāsnī, ik pa laikam aplaistot ar
zivs buljonu (buljonu izvāra no līdakas galvas
un asakām).
2
Līdaku dekorē ar ikriem un citrona šķēlītēm, majonēzi. Pasniedz ar krējuma vai mārrutku mērci, vārītiem kartupeļiem, marinētām bietēm.