Svaigie tunča salāti ar olu 2
Sastāvdaļas
- zaļo lapu maisījums – iepakojums
- 250 g ķiršu tomātu
- svaiga paprika (puse vai vesela)
- 1 bundža konservētas kukurūzas
- 1 garais gurķis
- 1 bundža tunča savā sulā
- 3–4 olas, cieti novārītas
- citrons
- sēklu maisījums salātiem
- cietais siers, rīvēts
- garšaugu maisījums salātiem
- olīveļļa
Lieliski iederēsies ne tikai uz svētku galda, bet arī ikdienā. Recepti iesaka grāmatas "Ar uzturu uz tu" autore Alise Kindzule un žurnāls "OK!".
Pagatavošana
1
Zaļo lapu maisījumam (nesasmalcinātam) pievieno uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, gabalos sagrieztu svaigo papriku un gurķi, kukurūzu.
2
Pievieno ½ citrona sulas, garšaugu un sēklu maisījumu salātiem, olīveļļu. Visu samaisa. Maisīt vēlams ar rokām, lai lapas saglabātu kraukšķīgumu.
3
Pa porcijām liek uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas uz salātiem glīti izkārto tunča gabaliņus un daiviņās sagrieztu vārīto olu. Pārkaisīt ar cieto sieru. Labu apetīti!
2 komentāri