Burkānu lakstu pesto
Sastāvdaļas
- 150 ml kvalitatīvas eļļas
- 100 g jaunu, maigu burkānu lakstu
- 80 g rīvēta cietā siera
- 50 g ciedru vai lazdu riekstu
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls, malti pipari
Kamēr burkānu laksti ir jauni un mīksti, nemet tos prom – šajos zaļumos labuma ir vairāk nekā augu saknēs. Ledusskapī šo pesto var uzglabāt līdz pusotram mēnesim. Ik palaikam jāpārbauda, vai virspusi pilnībā klāj eļļa, citādi pesto sāks pelēt.
Pagatavošana
1
Burkānu lakstus sakapā.
2
Riekstus ber sausā pannā un apgrauzdē.
3
Lakstus un riekstus ber blendera traukā, caur spiedi piespied ķiplokus, pievieno pārējos produktus un sablendē.
4
Iepildi burciņās un aizvāko.