Shutterstock

Zivs grilēšanas zelta likumi

Sastāvdaļas
Zivis ir gan veselīgas, gan garšīgas, īpaši uz grila gatavotās. Ja baidies zivis grilēt, jo to struktūra ir maigāka un trauslāka nekā gaļai, jāapgūst pāris vieglu knifiņu, un tad viss izdosies.

Pagatavošana

1
Ja zivi pirms grilēšanas marinē, pusstunda marinādē ir pietiekami ilgs laiks.
2
Pirms liec zivi uz grila, izņem to no ledusskapja un 20 minūtes turi istabas temperatūrā.
3
Rūpīgi notīri grila restes, lai nav nekādu piedegumu no iepriekšējās grilēšanas.
4
Grilu kārtīgi uzkarsē; vēlamā temperatūra ir 200–230 grādu. Tas ir svarīgi divu iemeslu dēļ. Ja restes nebūs pietiekami karstas, cepoties zivs pie tām pielips, un zivij ir samērā īss cepšanas laiks. Ja temperatūra būs zema, zivs cepsies ilgāk un sažūs.
5
Zivi no abām pusēm viegli ieeļļo un liec uz grila ar ādu uz leju.
6
Uz katriem 2 ½ cm zivs biezuma rēķini 8 minūtes cepšanai. Tātad ap 5 cm biezu zivi cep 16 minūtes – 8 minūtes no katras puses.
7
Lai gan sākotnēji šķiet, ka zivs pielipusi pie restēm, tomēr cepoties tā atdalīsies un varēsi to viegli apgriezt. Brīdis, kad zivs atlīp no restēm, varētu būt arī zīme, ka tā jāapgriež.
8
Ja restes ir tīras un pietiekami uzkarsētas, nevajadzētu būt problēmām ar zivs noņemšanu.
9
Kad noņem zivi no grila, ļauj tai tāpat kā gaļai atpūsties vismaz 5 minūtes, lai sadalot sula neiztecētu uz servējamā trauka.
10
Ja gribi būt pilnīgi droša, ka zivs nepielips pie restītēm, vari to grilēt, ietītu cepamajā papīrā. Papīra šuvi veido sānos, lai zivi var apgriezt, neiztecinot sakrājušos sulu. Zivi var likt arī restēs ar rokturi, ko var nocelt no grila, tomēr arī tās kārtīgi jāuzkarsē.

Pievienot komentāru