Marokāņu zupa ar jēru un lēcām
Sastāvdaļas
- 500g jēra pleca
- 1 sīpols
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. kanēļa
- 1/2 tejk. kumīna
- 1/2 tējk. malta koriandra
- 200g konservētu tomātu
- 100g lēcu
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
- čili pipari
-  
- Karamelizētiem sipoliem:
- 2 sīpoli
- 1 tējk. cukura
- 1 tējk. Garam masala
Marokāņu virtuve ir viena no bagātākajām pasaulē, tapēc ka savieno sevī tik daudz smaržu un aromātu. Tas var likties dīvaini, bet viss ļoti labi sader kopā.
Pagatavošana
1
No jēra pleca pagatavot buljonu. Plecu izņemt, atdalīt gaļu no kauliem un sagriezt smalkāk.
2
Pannā uzkarsēt olīveļļu, pievienot smalki sakapātus ķiplokus, sīpolus un cept uz vidējas uguns 2-3 min. Pievienot tomātus,čili piparus, kanēli, koriandru, kumīnu, mazliet buljonu no katla un pasautēt visu kopā 5 min. Pannas saturu pievienot buljonam, pievienot lēcas, smalki sagrieztu gaļu un vārīt līdz lēcas ir mīkstas apmēram 30 min. Pievienot sali un piparus.
3
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sagrieztus gredzenos sīpolus apmēram 2 min. Pievienot Garam masalu un cukuru un cept līdz sīpoli ir brūni.
4
Zupu salej šķīvjos un pasniedz pievienojot lakto un karamelizētus sīpolus