Siera zupa ar malto gaļu
Sastāvdaļas
- 500 g maltas liellopa gaļas
- 250 g šampinjonu
- 200 g puravu
- 200 g kausētā siera
- 100 g sadrupinātas saziedējušas rupjmaizes
- 700 ml buljona
- 300 ml piena
- 150 ml baltvīna
- 2 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. kapātu lazdu riekstu
- 1 ēdk. sviesta
- 1 ēdk. miltu
- malts muskatrieksts un melnie pipari
- sāls
Ļoti sātīga zupa! Svaigumam var pievienot sakapātus maurlociņus vai arī kressalātus.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Puravus gareniski iegriez, pēc tam sagriez ļoti plānās šķēlītēs. Arī šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno malto gaļu un apcep brūnganu. Pievieno puravus un sēnes un pacep vēl dažas minūtes. Pieber sāli, piparus un pārkaisi miltus un viegli apbrūnini.
3
Pielej vīnu un vāri, līdz šķidrums gandrīz izvārījies. Pievieno buljonu, pienu un kausēto sieru un bez vāka vāri aptuveni 15 minūtes. Pievieno garšvielas.
4
Pannā izkausē sviestu, ieber rupjmaizi un riekstus un apcep.
5
Kad zupa iesmelta šķīvjos, izrotā ar riekstu un maizes maisījumu.