Pikantā tomātu zupa ar salami
Sastāvdaļas
- 2 kg gaļīgu tomātu
- 125 g mocarellas siera
- 100 g plānās šķēlītēs sagriezta salami
- 8 bagetes šķēles
- 2 mazas svaigas čili pākstis
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 4–5 ēdk. olīveļļas
- 4 ēdk. tomātu mērces
- 1 ēdk. šķīstošā buljona pulvera
- 1–2 tējk. cukura
- 1 tējk. kaltēta timiāna
- 1 tējk. kaltētas raudenes
- sāls
Ziemā, kad nav pieejami labi svaigie tomāti, to vietā var ņemt savā sulā konservētus tomātu gabaliņus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē ledainā ūdenī, nomizo un sagriez četrās daļās. Čili pākstis iztīri un smalki sakapā. Sīpolus arī sakapā.
2
Katlā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Iemaisi tomātu mērci un uzkarsē. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus. Pēc tam pievieno čili, tomātus, timiānu un raudeni un sautē aptuveni 5 minūtes.
3
Pielej 400 ml ūdens, iemaisi buljona pulveri un uzvāri. Sablendē, cik graudainu vēlies. Pieber sāli un cukuru. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep maizes šķēles zeltainas no abām pusēm.
4
Mocarellu notecini un sagriez parupjos gabaliņos. Zupu lej šķīvjos. Katrā šķīvī ieber mocarellas gabaliņus un ieliec salami šķēlītes. Piedevās pasniedz apcepto maizīti.