Shutterstock

Jērgaļas harčo (gatavošanai ugunskurā)

Sastāvdaļas
  • 2 kg jērgaļas
  • 200 g jēra tauku (var nopirkt tirgū gaļas skārņos
  • 3 l ūdens (ūdeni ņem pielāgoti ēdāju skaitam) )
  • ½ kg rīsu
  • 500 g burka ar tomātu pastas
  • 100 g valriekstu
  • 1,5 kg burkānu
  • 4–5 lieli sīpoli
  • 5 ķiploku daiviņas
  • Hmeli Suneli un Tkemali garšviela
  • sauja kizila ogu (bet var arī iztikt bez)
  • Kajēnas pipari
  • kinza, pētersīļi, dilles un citi zaļumi
Ja iespējams, sagatavo nepieciešamo mājās: sarīvē burkānus, notīri sīpolus… Ja paredzēts piemājas pikniks, tas nebūs tik svarīgi, jo viss nepieciešamais atradīsies virtuvē, taču ieteikums noderēs, gatavojot ēdienu brīvā dabā. Piknikam parasti izvēlas 15–20 litru katlu, un ideāli, ja tam ir arī vāks, – ja būs nokrišņi, zupa nepapildināsies ar dabīgajām piedevām.

Pagatavošana

1
Recepte paredzēta 15–20 l katlam.
2
Sagriez jēra taukus un katlā apcep. Pievieno sagrieztu jērgaļu un apcep. Liec klāt rīvētus vai sagrieztus burkānus un sagrieztus sīpolus. Maisot cep, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pielej ūdeni, vāri, līdz gaļa mīksta.
4
Pievieno rīsus, kizila ogas, saberztus valriekstus un garšvielas.
5
Kad rīsi mīksti, pieliec tomātu pastu. Labi, ja ir iespēja pastu apcept, ja ne, liec klāt no burkas. Jāzina, ka pastu pievieno tikai tad, kad rīsi tiešām mīksti, jo pēc pievienošanas tie vairs negatavināsies. Šī īpašība noder, ja gadās zupu pārvārīt, – tad rīsi neizjuks.
6
Iespied zupā ķiplokus, ieber sakapātu kinzu, pētersīļus, selerijas lapas, citus pieejamos zaļumus.

Pievienot komentāru