Shutterstock

Vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem

Sastāvdaļas
  • 2 vistas stilbiņi ar šķiņķi un muguras daļu
  • 250 g makaronu (gliemežvāciņu)
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 4 lieli burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 kolrābis
  • 1 puravs
  • ¼ lielas selerijas saknes
  • 4 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 2 lauru lapas
  • piparu graudiņi
  • sāls
Starp citu, šī zupa ir piemērota arī saldēšanai – salej porciju traukos, uzliek vāku un ievieto saldētavā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nemizotus sīpolus pārgriez uz pusēm. Burkānus, kolrābi, seleriju nomizo, puravu notīri. 2 burkānus un puravu pārgriez uz pusēm, seleriju un kolrābi sagriez mazos gabaliņos, atlikušos burkānus – ripiņās.
2
Lielā katlā (bez taukvielām) ieliec sīpolu pusītes ar griezuma vietu uz leju un apcep. Pievieno burkānu un purava pusītes, selerijas gabaliņus un arī apcep.
3
Ieliec vistas gabalus, pielej 2 l ūdens, pieber 1–2 tējk. sāls, dažus piparu graudiņus un lauru lapas. Uzvāri, nosmel putas un uz lēnas uguns vāri aptuveni stundu.
4
Zupu izkās caur sietiņu. Vistai atdali ādu un kaulus, gaļu sagriez vai saplucini gabaliņos.
5
Nokāsto buljonu lej tīrā katlā, pievieno burkānu ripiņas, kolrābju gabaliņus, zirnīšus, gaļas gabaliņus un makaronus un vāri 10 minūtes. Pārkaisi pētersīļus.

Pievienot komentāru