Shutterstock

Ķirbju zupa Āzijas noskaņās

Sastāvdaļas
  • ½ vidēji liela ķirbja
  • 1 kārba (400 ml) kokosriekstu piena
  • 2 palieli kartupeļi
  • 1 vidējs kabacis
  • 2 burkāni
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 cm liels ingvera gabaliņš
  • 10–15 g Tom kha zupas garšvielas
  • piedevās garneles vai bekons
Ja pieliekamajā vēl tup kāds ķirbītis, tad tagad ir īstais laiks pagatavo gardu zupu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Dārzeņus nomizo, ķirbim un kabacim izņem sēklas un sagriez vidēji lielos gabalos.
2
Liec dārzeņus katlā un aplej ar 3 l ūdens. Vāri uz vidējas uguns, kamēr dārzeņi mīksti.
3
Katla saturu sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Tad pievieno kokosriekstu pienu un Tom kha zupas garšvielas. Liec katlu atpakaļ uz uguns un uzvāri.
4
Sviestā apcep garneles vai uz pannas apkraukšķini bekona šķēlītes. Lej zupu šķīvī un liec klāt garneles vai bekonu.

Pievienot komentāru