Karameļu jogurts bengāliešu gaumē
Sastāvdaļas
- 400 g kondensētā piena bez cukura
- 200 g kondensētā piena ar cukura
- 100 g jogurta bez piedevām
- 2 ēdk. cukura
Tradicionāli šo desertu pasniedz māla bļodiņās un liek galdā gandrīz katrā lielākā maltītē. Jogurta garšu var bagātināt ar garšvielām, piemēram, ar kardamonu, safrānu, kanēli.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kondensēto pienu ar un bez cukura iepildi katlā un uz mērenas uguns uzvāri. Samazini karstumu pavisam mazu un, ik pa laikam apmaisot, vāri 10 minūtes.
2
Citā katliņā uz lēnas uguns izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties, un noņem no uguns. Pievieno pienam un rūpīgi samaisi.
3
Kad piena maisījums mazliet padziest, bet vēl ir silts, iemaisi gaisīgi sakultu jogurtu.
4
Pildi četros mazos trauciņos, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliec siltā vietā uz 8–10 stundām vai visu nakti, līdz deserts sabiezē. Pēc tam vēl uz 4–5 stundām ieliec ledusskapī.