Modes nedēļas galvenais tēls radīts, izmantojot mākslīgo intelektu. (Foto: Publicitātes foto)

Izziņoti 38. Rīgas modes nedēļas norises datumi; tās iedvesma - Aleksandra Makvīna estētika

Mode
5. martā 16:35 2024. gada 5. martā 16:35
 
Dzīvesstila
nodaļa
| Pastaiga
Kļuvis zināms, ka 38. Rīgas modes nedēļa norisināsies no 8. līdz 11. aprīlim. Šosezon tiks turpināts gan temats “mode ir māksla”, gan jau uzņemtais ilgtspējīgās attīstības kurss.

“20 gadu garumā jau esam pieraduši, ka līdz ar ilgi gaidīto pavasari Rīgā ierodas arī pavasara Rīgas modes nedēļa. 38. Rīgas modes nedēļas galveno tēlu, izmantojot mākslīgo intelektu, ir radījusi grafikas dizainere Olga Golovko.

“Galvenais iedvesmas avots tēla izstrādē ir dizainera Aleksandra Makvīna kolekciju teatrālā un dramatiskā estētika. Šis modes dizainers bija pazīstams ar savām provokatīvajām kolekcijām un neticami radošiem šoviem, caur kuru prizmu viņš aktualizēja sociāli nozīmīgas idejas.

Šāda koncepcija ir atspoguļota arī tēmā “mode ir māksla”, stāsta Olga. Pēc paša meistara teiktā, “mode ir laiks eksperimentiem un robežu paplašināšanai”. Un tajā mums palīdz arī mākslīgais intelekts.

“Aleksandra Makvīna daiļrade ir viens no labākajiem mūsdienu modes kā mākslas paraugiem. Viņa darbi joprojām iedvesmo daudzus dažādu radošo profesiju pārstāvjus. Starp citu, par godu dizainera 55. dzimšanas dienai Rīgas modes nedēļas programmā esam iekļāvuši arī par viņu radītās filmas – “McQueen” – izrādi,” papildina Rīgas modes nedēļas rīkotāja Jeļena Strahova.

Gaidāmās modes nedēļas tēlam ir izmantota modele koši sarkanā augstās modes cepurē, kas rotāta dekoratīviem ziediem; melnā balaklavā un klasiska piegriezuma kašmira mētelī ar kažokādas apdari. Tērpa faktūru daudzveidība rada apjoma un reālisma iespaidu.

Vēl portālā

Vai cepeškrāsnī var izcept garšīgu šašliku? 1
Kāda ir vispiemērotākā panna pankūkām?
Izcils talants un nesalaužams gars. Ieskats leģendārās dzejnieces Vizmas Belševicas dienasgrāmatās
Pievienot komentāru